Транспортираха с реанимобил Каролев в столицата

10/05/2021 14:24 0 Коментирай

Със специализирана линейка на Правителствена болница закараха от Разлог към София борещия за живота си Владимир Каролев който бе открит тази сутрин в Пирин. От 4.00 часа тази сутрин за него се погрижиха специалистите от разложката болница. Премиерът в оставка Бойко Борисов изпрати шефа на "Пирогов" Асен Балтов и Костадин Ангелов за оказване на спешна помощ.

Владимир Каролев е с политравма, счупен череп, мозъчни кръвоизливи и травми на гръдния кош. Има и счупен крак.

“Травмите на Каролев са тежки. Говорим за съчетана травма – черепно-мозъчна травма, гръдна травма и глезен. Надявам се колегите да се справят с тежкото му състояние, което към момента е със сериозен риск за живота му”, каза Костадин Ангелов на специален брифинг.

“Това, което е направено тук в Разлог, е най-необходимото на този етап. Колегите добре са си свършили работата. Направихме един консилиум, видях се с доктор Георгиев, който е шеф на хирургичното отделение – сложен е гръден дрейн, който е необходим зари гръдната травма и счупените ребра. Направена е томография по спешност заради черепно-мозъчната травма и има счупване на единия крак. От тук, нататък се изисква специализирано лечение”, допълни проф. Балтов.

В момента Каролев е в медикаментозна кома. Както подробно информирахме, Владимир Каролев бе намерен в един от опасните улеи под хижа "Вихрен" където вчера карал сноуборд. Вероятно се е подхлъзнал и е паднал. В момента не може да бъде транспортиран в столична клиника заради политравмите. Методи Баненски от ПСС-Банско каза, че са го търсили и през нощните часове, разделени на групи. Открили го заместник-кметът на града и директорът на НП "Пирин" - братята Стойчо и Росен Баненски. Бил е в района на "Жабешкото езеро". 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook