Треньор в "Пирин"- Благоевград ще прави вратарите финикийци и пружинки

19/01/2022 16:10 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Новият треньор в щаба на "орлетата" започна подготовката на футболистите. Мирослав Митев, който се завърна в "Пирин"-Благоевград по покана на директора Петър Михтарски, пое вратарите в клуба и в ДЮШ.

В първото си изявление пред медиите Митев се закани, че ще направи играчите като финикийци и пружинки.

"Много съм доволен и щастлив, че отново съм тук. Приех поканата на ръководството с удоволствие – винаги е хубаво да си у дома. За последно бях в Пирин през 2013 г. Доста неща се промениха от тогава. В последните години се забелязва подобрение на инфраструктурата, терените в Рилци и Падеш са отлично поддържани и подготвени, стадион „Христо Ботев е реновиран. Общината и клуба работят в отличен синхрон. Има фронт за работа, което ме радва", коментира Митев.

"Мястото, което "Пирин" заема в класирането не отговаря на традициите и историята на клуба. Тази година е юбилейна и това ни задължава. Започва здрава работа, за да върнем доброто представяне. Ще работя с други двама бивши футболисти на Пирин – Петър Михтарски и Радослав Митревски. Вие ни наричате „легенди“, аз не обичам това определение. Не мога да лежа на „стари лаври“. Във футбола няма „вчера“, а само днес и утре", обеща треньорът на вратарите.

"Ще работя с вратарите на първия отбор, но ще отговарям и за подготовката на вратарите във втория отбор и тези от школата. Предстои много работа и вратарите вече го усетиха. Няма почивен ден, вратарите на Пирин трябва да летят като „финикийци“, трябва да са като „пружинки“. Всичко е здрава работа. Иначе няма как да се получат добри резултати", смята Мирослав Митев, който изостави отбора на Монтана преди седмица.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook