Три коалиции се регистрираха в РИК-Благоевград за парламентарния вот

24/09/2024 15:48 0 Коментирай

В последния ден за регистрации представители на партии в Пиринско подадаха документи в РИК - Благоевград. Кандидат-депутатите буквално се сблъскаха пред Областната администрация. Пожелаха си успех пред камерите. Сред тях са ГЕРБ-СДС, БСП-Обединена левица и Алианс за права и свободи, чийто лидер е Ахмед Доган.

Водач на ГЕРБ е Росен Желязков, който от години влиза в НС с гласовете в Благоевградска област. Втори е екскметът на Благоевград Атанас Камбитов. Той е общински ръководител на партията в града. В листата са досегашните депутати Стефан Апостолов от Симитли, Георги Георгиев от Сандански, Костадин Стойков от Петрич. Нов на тези избори е Иван Герчев, който е син на разложкия градоначалник Красимир Герчев. В листата за изборите са включени още Никола Джингаров, Евгения Тренчева от Банско, Антоанета Богданова от Благоевград, Ибрахим Турчин, д-р Андрей Миладинов, Тони Чаушева от Петрич, Илия Сидеров от Крибул, Георги Марков, Красимир Кирезов, Мариела Касабова, Славчо Месов, Ибрахим Тиберски от Якоруда, Иван Талев, Владимир Кючуков, Виктори Хаджиценева.

БСП-Обеденина левица е с 22-ма кандидати за НС. Водач е гоцеделчевецът Кирил Добрев. На челни позиция са Веселин Христов лидер на партията в Благоевград, младежкият председател Александър Шомов, Гергана Орманлиева от Гоце Делчев. Санданчанинът Младен Тимчев също е сред участниците във вота. За регистрация на листата в Благоевград днес бяха гоцеделчевският кмет Владимир Москов и областният председател Валери Сарандев. Стоматологът Вангел Арабаджиев ще пробва и този път късмета си за влизане в парламента.

Листата на ДПС Ахмед Доган е от от 14 участници. Начело е Ахмед Вранчев. След него са Реджеп Черкез, Вайде Вазова, Муса Палев, Рамиз Метушев. Костандинос Козас, който е син на гръцкия бизнесмен в Благоевград Йоанис Козас и на обезобразената преди месеци Стефка Терзийска, също е кандидат-депутат.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook