Трима на прокурор за купуване на гласове

02/11/2023 14:43 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Щаб за купуване на гласове и търговия с вот са разкрили полицаи. Заведени са три наказателни дела, съобщиха от прокуратурата.

Престъплението е в кюстендилското село Слокощица. Иззети са лаптоп, списъци с имена, разпределения по секции и пари. В селото на балотажа ще се гласува само за кмет.

Директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Венцислав Григоров коментира случая в Слокощица, където има две избирателни секции с около 1300 избиратели. "Наши екипи извършиха проверка на пет адреса, като на един от тях бяха открити, и иззети записки за определени политически сили, очаквани резултати по секции, мобилни телефони и лаптопи. Има и списъци. Образувани са три бързи полицейски производства, като всичките ни действия са под надзора на Районна прокуратура – Кюстендил и се съгласуват със съответния дежурен прокурор“, каза той в национален ефир. В Дупница са завели дело срещу Георги Градевски, който е в листа за съветник. Предлагал е пари за вот. Натопил го е дупничанин, който е бил офертиран.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook