Триумф за тенисистка на турнира в Благоевград с награден фонд 20 000 долара

11/12/2022 13:42 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Тенисистката Елица Костова спечели титлата на турнира за жени от веригата UTR Pro Tennis в Благоевград, който е с награден фонд 20 000 долара.

На финала Костова победи румънката Джорджия Крачун. На трето място се класира друга българка - Джулия Терзийска, съобщиа от БФ "Тенис".

В мач за петото място Борислава Ботушарова отстъпи с 1:6, 3:6 на Виктория Дема от Украйна. 15-годишната Елизара Янева победи Елена Бертея от Румъния с 6:0, 6:3 и зае деветото място.

Наградите връчиха доцент Даниела Томова - заместник-декан на факултет педагогика в ЮЗУ, нейният брат близнак Димитър Томов, който е турнирен директор и преподавател в благоевградския университет Ангел Гюров, управител на спортните обекти.

Това беше втори пореден турнир от веригата в Благоевград. Предната седмица Джулия Терзийска спечели титлата в първата надпревара.

Елица Костова е родена в Хасково. През 2008 година дебютира в отбора на България за Фед Къп. Неин треньор е Мариано Петигросо. Най-добрите постижения на Костова през 2007 са достигане до полуфиналите на турнири с награден фонд $10 000 в Лимож, Франция и Йеси, Италия.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook