Тунел "Железница" е наполовина изграден

13/01/2021 17:01 0 Коментирай

Строителните дейности по тунела край симитлийското село Железница са изпълнени наполовина. Това е най-дългият тунел на АМ "Струма" и в страната, отчете премиерът Бойко Борисов по време на инспекция днес.

Съоръжение е две отделни тръби за движение в посока, като дължината на всяка ще е над 2 км. Съоръжението ще бъде с всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика. Строителните дейности по обекта стартираха през октомври миналата година, обяви с гордост Борисов във Фейсбук.

Напредва работата и по виадукта преди тунела по посока Кулата. Той се изгражда по технологията „потактово избутване“ на горното строене с хидравлични крикове. Съоръжението е от два моста за двете платна на движение.

"АМ "Струма" е поредният мащабен строителен обект, който изграждаме. Тук теренът е много труден, на места с голяма денивелация. Огромен труд са положили строителите както тук. Иначе от жълтите павета е лесно да коментираш, когато никога нищо не си построил, коментира Бойко Борисов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook