Търгуват общински имоти

21/01/2024 13:41 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Продават или отдават на концесия сграда, стопанисвана преди години от бившата "Тютюнева промишленост".

Базата се намира на улица "Яхиновско шосе" в Дупница. Предишното кметско ръководство в града няколко пъти опита да изтъргува имота, но безуспешно. Отдаването под наем също не допринесе приходи в общинската хазна. Други такива помещения има в сградата на Бюрото по труда, бившия Учителски институт, “Напоителни системи”, старата поликлиника, както и множество поземлени имоти на територията на Дупница и в селата.

В списъка на кмета първан Дангов попадат терени в римския квартал “Каваклия”, централната улица “Св. Иван Рилски” и улиците “Страхил войвода”, “Пролет”, “Люляк” и “Цар Симеон Велики”. Намеренията ще бъдат разгледани и предложени за гласуване от съветниците на 25 януари. Община  -Дупница очаква 1 435 000 лева от управлението и разпореждането с имоти. 150 000 лева са планираните приходи от отдаване под наем на общински помещения, 110 000 лева от наеми на терени, 25 000 от рекламна дейност и 30 000 лева от наеми на жилища. 300 000 лева пък са планирани от аренда на земеделски земи. Същата сума е прогнозирана от продажбата на общински имоти, половин милион лева се очакват от уредени вещни права. Концесиите би трябвало да донесат още 20 000 лева в общинската хазна.

Планираните разходи за техническите дейности, оценки и поддръжка на имотите е в размер на 69 000 лева, се сочи в докладната на градоначалника Дангов.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook