Търсиха "орлици" за футболния клуб в Благоевград

26/07/2020 18:52 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Приключиха двудневни национални проби за състезателки във ФК "Пирин Лейдис". Кастингът се проведе на стадионите в Рила и Бобощево.

От ръководството на регистрирания преди два месеца клуб заявиха, че явилите се кандидат-футболистки са тренирали с настроение, като са демонстрирали  висок отборен дух и са изпълнили усърдно треньорските указания. В "Пирин Лейдис" гледат с надежда към новия сезон и пожелаха успех на дамите в благоевградския клуб. 

Женският тим "Лейдис" е под егидата на ФК "Пирин". Има школа за жени и девойки. Той бе основан през месец май. Дамският отбор има официално разрешение от БФС за участие в първенството – сезон 2020/21. Наставник е отговорникът за развитие на юношеските и женски отбори на ФК Пирин – Стивън Хамилтън. Той ръководи организационния и селекционен процес.

Припомняме, още със стартирането на новия проект и идването на новия собственик „Емирейтс Уелт“, президента на ФК "Пирин" Ива Уорън заяви, че един от основните приоритети е основаването на женски футболен отбор, който да бъде основен фактор в първенствата за дамите. Благоевградчани приветстваха начинанието и се надяват в края на лятото "орлиците" да бъдат готови за подвизи по българските стадиони.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook