Търсят дарители на кръвна плазма в Благоевград и региона

02/11/2020 16:53 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Депутатът от Банско и лидер на ГЕРБ в града Александър Мацурев обяви акция за даряване на кръвна плазма.

Мацурев призова хората в Благоевград и региона, които са преболедували коронавируса, да помогнат на болните в тежко състояние.

Даряването на реконвалесцентна плазма COVID – 19 може да стане в Националния кръвен център по трансфузионна хематология в София, с предварително записан час за по-голямо удобство на дарителите.

"Поемам ангажимент да организирам записването на часове, както и да покрия транспортните разходи на желаещите да се включат в инициативата", каза Мацурев и публикува телефон за допълнителна информация и съдействие: 0899142342. 

Депутатът припомни изискванията, на които трябва да отговорят доброволците кръводарители - да са от 18 до 65 години, да са преборили вируса, като удостоверят това с направен тест, от който да са минали не по-малко от 40 дни.

"В тези трудни времена, в които вече всеки има поне един свой близък, който се е сблъскал лично с новия вирус, трябва да търсим начините, по които да си помагаме и да бъдем солидарни с тези, които в момента се борят за живота си в болничните отделения. Плазмата от човек, преболедувал успешно Ковид-19, е един от най-надеждните и сигурни методи за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция, тъй като съдържа в себе си антитела, които организмът му е произвел при битката му с вируса. Нека помогнем. Нека бъдем солидарни, да дарим кръв", призова Александър Мацурев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook