Търсят фирма за изгаряне на цигари, алкохол, горива и лекарства

28/10/2023 14:33 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Агенция "Митници" обяви поръчка за фирма, която да унищожава конфискувани стоки. Прогнозната стойност 5 092 200 лева без ДДС и е за срок от три години.

Първата обособена позиция е за изгаряне на тютюневи изделия, иззети, отнети или изоставени в полза на държавата за нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове. Унищожаването може да се извършва чрез шредиране - изсипване на съдържанието на опаковките на лента за раздробяване, след което полученият отпадък се подава за изгаряне, или чрез директно изгаряне без раздробяване, без остатъчни продукти. Приблизително количество тютюн и тютюневи изделия за унищожаване е 750 000 килограма. Стойността на тези дейности възлиза на 536 250 лева.

Вторият вид стоки, които митниците ще предават за унищожаване, са твърди енергийни продукти. Твърдите горива включват въглища, дървесина, нефтошисти, торф и др. Приблизително количество за унищожаване през периода на изпълнение на поръчката е 225 000 кг., като то може да бъде увеличено с допълнително споразумение. Стойността на тази обособена позиция е 160 875 лева без ДДС.

Поредният вид стоки за унищожаване са енергийни продукти, алкохолни напитки, лекарствени средства и медицински консумативи, разнообразни химически продукти и лабораторни проби. В тази графа влизат продукти за растителна защита - инсектициди, фунгициди, хербициди, както и репеленти, изкуствени торове, перилни препарати, индустриални химикали и отпадни химически продукти. "Списъкът на изброените продукти не е изчерпателен, поради разнообразието на химическите продукти, подлежащи на унищожаване", посочват от агенция "Митници". Прогнозните количества за унищожаване са 85 000 кг алкохол, 90 000 литра горива, 80 000 килограма лекарства и медицински изделия и 60 000 килограма други хичимически продукти. Прогнозната стойност е 2 955 000 лева.

В общата цена на обществената поръчка е включен и транспортът, който я оскъпява допълнително с 1 440 075 лева. Крайният срок за подаване на оферти за участие е 23 ноември, пише segabg.com.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook