Търсят спонсори на "орлетата"

27/02/2023 15:15 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Проведоха среща с представители на бизнеса в Благоевград. Търси се схема за издръжка на ФК "Пирин", след абдикирането на Пол Белогур.

Кметът Илко Стоянов обсъди с предприемачи настоящата ситуация, в която се намира отбора, както и възможни варианти за запазване на професионалния лиценз на "орлетата".

Идеята е произтекла от бизнеса в Благоевград. Предлага се полагане на първоначална основа от 20 до 50 фирми, които да помагат за финансовата издръжка на отбора чрез реклама, а Общината от своя страна да гарантира прозрачност и публичност на управлението.

"Колкото повече хора се включат, толкова по-лесно ще бъде на всички, а това от своя страна ще гарантира още по-сериозен контрол върху процесите. Поставим ли основата, сигурен съм, че ще привлечем още хора към тази идея. И това се отнася не само до футболния клуб, а до всеки един проект, касаещ развитието на Благоевград“, коментира кметът Стоянов.

От справки на клуба за финансовото му състояние към 19 февруари става ясно, че общият размер на задълженията е 877 000 лева към доставчици, НАП и футболисти. След тази дата обаче има приходи от билети и постъпления от БФС, с които дългът пада с около 300 000 лева. Не са платени обаче заплатите за февруари. Действителни собственици на „Футболен клуб Пирин“ до момента са „Емирейтс Фъндс Ексчейндж“ ЕООД с ново наименование „Белогур Пропъртис“ ЕООД, досегашен партньор на „ОФК Пирин“ ЕООД в акционерното дружество „Футболен клуб Пирин“. Капиталът на АД е разделен на 222 222 поименни акции, всяка с право на глас и номинална стойност от 10 лева. „ОФК Пирин“ ЕООД е с 10 процента участие в акционерното дружество.

Предложението на градоначалника е ОбС да разреши прехвърлянето на акциите да стане чрез джиросване и да се впише в книгата на акционерите, като се издаде ново временно удостоверение на ОФК „Пирин“, а управителят на общинското дружество Атанас Дафинов да бъде упълномощен да сключи договор за дарението и да извърши всички необходими действия по прехвърлянето и вписването.

Само след положителен вот на съветниците може да започне същинското търсене на нов собственик или да се върви към реализиране на идеята за обединение на бизнеса в града, който да поеме отбора. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook