Убит ли е Катани в село край Сандански?

22/08/2023 08:06 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Втори ден полицията и прокуратурата мълчат за смъртта на защитен по тежко дело свидетел. Към този момент сочат, че 59-годишният Стоян Спасов е открит мърът в дома му в санданското село Поленица. По първоначалния данни няма следи от насилие, се съобщава от криминалистите в Сандански.

Близки на Спасов обаче настояват прокуратурата да разпореди действия по разследване на случая, тъй като Спасов, наличан от съселяните си Катани, е един от свидетелите по делото срещу бившия съдия Илиян Янев, който е клиент на Темида за организиране на прастъпна група за данъчни измами в големи размери.

Според първоначалната информация Катани бил открит мъртъв от своята сестра в Поленица. Не бил отишъл на работа в местен хотел. Веднага били изпратени медици и полицаи. В дома е имало кървави следи. Спасов е имал рана на главата. Органите на реда предполагат, че смъртта му е настъпила след падане. Открили са много счупени стъклени бутилки в къщата му. 

Припомняме, бившият председател на РС-Сандански Илия Янев е обвиняем от 2017 година. Организирал е схема с 10 фантомни фирми и са източени над 650 000 лева от данъчни измами през 2010 година. Съучастнички са санданчанката Юлияна Янева и счетоводителката Василка Станоева. ,е усвоила близо 650 000 лева от данъчни измами. Основната дейност на дружеството била обаче придобиване и отдаване под наем на имоти в Сандански и София. По инициатива на адвокат Янев за кратко били регистрирани над 10 такива фирми, чиито „собственици“ и „управители“ най-често ставали лица от ромски произход срещу дребни възнаграждения, посочват от прокуратурата. Към момента Янев е на свобода с парична гаранция от 5000 лева, а Янева и Стоева са заплатили съответно 4000 и 3000 лева.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook