Учат благоевградчани да пазят природата

05/06/2024 08:08 0 Коментирай

5 юни е определен за Световен ден на околната среда. Национален парк "Рила", съвместно с РИМ-Благоевград са организирали образователно тържество, което започва в 10.00 часа в областния център. Участват също прдеставители на НП "Пирин", Басейнова дирекция и горски служители.

Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград също има свое участие. До 14.00 часа днес деца, ученици, преподаватели, семейства, може да се включат в отбелязването най-значимата световна природозащитна дата. Всяка институция на специално организиран щанд ще запознае всеки посетител с дейностите по опазване на природата, ще предостави рекламни, информационни и обучителни материали и провеждаше занимателни еко-игри, беседи и демонстрации.

Ученици от 2 клас от Второ ОУ „Димитър Благоев“ – Благоевград в образователна екскурзия за запознаване със защитената територия. В местността „Карталска поляна“, на територията на Национален парк „Рила“ младите природолюбители ще научат любопитни факти за дивата природа на Парка и най-стария горски резерват у нас - „Парангалица“. От 9.30 до 17.00 часа е Ден на отворените врати в Посетителски център Паничище и Посетителски информационен център – Самоков всеки посетител ще има възможност на научат повече за международната природозащитна дата.

Навсякъде по света екосистемите са застрашени. От гори и сухи земи до земеделски земи и езера, природата, от която зависи съществуването на човечеството, достига повратна точка. Ето защо Световният ден на околната среда през 2024 г. се фокусира върху възстановяване качеството на земята, преодоляване на риска от опустиняване и изграждането на устойчивост под мотото „Нашата земя. Нашето бъдеще. Ние сме #GenerationRestoration.”

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook