Ученици от Банско се местят в Разлог

29/06/2023 18:06 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Общински съвет - Банско дебатира скандална ситуация в местно училище. Близо 30 ученици напускат местното "Неофит Рилски". Записани са да учат в Разлог. Според местния парламент причината е във влошения педагогически климат в училището. Смятат, че директорката Елеонора Барякова трябва да бъде сменена. Ностояват за рокадата пред началника на образователния инспекторат в Благоевград Ивайло Златанов. 

Съветниците одобриха на свое заседание закупуването на два лед екрана с висока резолюция. Единият ще се постави на мястото на амортизирания и морално остарял в центъра на града, а другият ще бъде монтиран на входа на Национален парк "Пирин". Телевизорите ще имат за цел да рекламират целогодишно Банско като туристическа дестинаци,я както и различни събития и фестивали от спортно-културния календар на общината.

Съветниците одобриха и изграждане на велоалея от края на урбанизираната територия на град Банско до комплекс Пирин Голф в землищната граница на град Разлог.  Утвърдиха финансов план на лесничейството в село Места, както  П „ДГС Места” за 2023г. , както и ценоразпис на минимални продажни цени на дървени материали по категории дървесина и сортименти от общински горски територии, стопанисвани от ТП „ДГС Места”. Съветниците дадоха съгласие „Спорт Добринище” ООД да отдаде за безвъзмездно ползване футболният стадион на Сдружение ФК "Балкан - Добинище" , който ще го стопанисва и поддържа.

По заявление на свещеник Георги Хадежигеоргиев, председател на Църковното настоятелство при храм „Св. Великомъченик Георги” село Места, съветниците дариха поземления имот и сградите на църквата на Неврокопската Митрополия представлявана от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. Общински съвет Банско прие и проект за разработването на общинска Програма за качеството на атмосферния въздух в Община Банско за периода 2021-2027г. Целта на програмата е за намаляване нивата на замърсителите и достигане на нормите за качество на атмосферния въздух по показател фини прахови частици с размер под прага на допустимите стойности.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook