Учителка от Благоевград стана на 103 години

06/10/2020 16:49 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Благоевградчанка навърши 103 години. Засмяната учителка е с бистър ум и продължава да обича безпределно близките си и останалите живи нейни ученички.

Вера Германова-Попова е изучила поколения ученици в Югозапада. Тя е възпитаник на благоевградската НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ - бивша Солунска.

Педагогическата й кариера преминава като възпитател в Девическа земеделска домакинска гимназия „Климент Охридски“ в Кюстендил, следва Девическо-земеделско-домакинско училище в Кочериново. И в двете училища е тя е работила с една светла историческа личност – директор Георги Аракчиев.

Последните 11 години от педагогическата си кариера Вера Германова – Попова е посветила на учениците в Дом за деца и юноши в Благоевград.

Припомняме, на своя 100-годишен юбилей Вера разкри тайните на дълголетието.

"Добре са ме гледали. Слушали са ме. Обичала съм всички и съм давала всичко от себе си. Така съм си, Бог ми помага. Когато човек е позитивен, няма как да стигне до аномалии". Пожелаваме на Вера Германова-Попова още дълги години да посреща свои възпитаници и роднини със здраве,  усмивка и мъдрост! 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook