Удариха контрабандисти на Кулата

05/08/2024 15:58 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Иззели са различни видове стоки, внесени контрабандно през ГКПП-Кулата. Сред тях са близо 350 хиляди текстилни, кожени, парфюмерийни изделия, електрически велосипеди и уреди, както и части за тях.

Отделно са конфискували 42 500 пластмасови играчки, 142 000 хавмлиени кърпи, 31 500 дамско бельо, 20 380 парфюма, козметични продукти, очила, уреди за варене на ориз. Спрели са от продажба на черния пазар 352 скутера и електрически велосипеди.

Митническите власти са проверили товарни автомобили, пристигнали от Гърция. По документи са транспортирали стоки за различни получатели в европейски държави – Испания, Италия, Полша и Словакия. Произходът на стоките е от Китай, а митническите формалности са извършени в Гърция, като е използван митнически режим, при който митата са заплатени в Гърция, а ДДС е дължим в държавата за потребление.

Товарните автомобили са били селектирани за проверка по метода „анализ на риска“, като за част от превозваните стоки е установено, че не са описани в придружаващите документи и за същите не са представени документи за митническо оформяне, информираха от МВР.

Сред стоките има още електрически уреди, диоптрични очила, раници и сакове и кожени аксесоари.

Работата по случаите продължава, предстои образуването на административнонаказателни производства.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook