Удължиха извънредните мерки в Разлог

13/11/2020 17:38 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Кметът на Разлог издаде нова заповед за удължаване на епидемичните мерки в града и общината. Те влизат в сила от днес, гласд заповед на градоначалника Красимир Герчев.

До Нова година се отменят всички общински мероприятия с масов характер на закрито и открито на територията на общината. Забранени са сватби, кръщенета годишнини, чествания, с изключение на организираните за подписване на граждански брак, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването.

Още от заповедта на кмета Герчев:

Отменям всички културни и развлекателни прояви, в това число театри, концерти, сценични прояви, репетиционни дейности от танцовото, актьорското и музикалното изкуство на закрито и шествия.

Отменям всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен характер за подготвителните групи на закрито.

Да се намали работното време на заведения за хранене и развлечения – ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, барове и кафе – сладкарници до 23.30 часа.

Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти с обществено предназначение, търговски или други обекти, които предоставят услуги на гражданите да:

- осигуряват дезинфектант за ръце на входа на обекта.

- да създават организация за контрол на входа на обекта по отношение броя на влизащите лица и носенето на защитни маски за лице.

- да поставят на видно място информационни табели или информират по друг начин потребителите на услуги за задължението за спазване на физическа дистанция, хигиена на ръцете и носене на защитни маски на лицето при посещението на съответния обект.

Настоящата заповед е връчена на началник отдел „ОбСиТ“, Началник отдел „ЕЧЗ“, Началник на Районно управление – Разлог към ОД на МВР – Благоевград и кметовете на населените места за сведение и изпълнение.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook