Удължиха концесията на мола в Благоевград, върнаха наредба за паркирането

31/03/2023 13:56 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

33-ма благоевградски съветници дадоха съгласие да се прехвърлят 90 процента от акциите на ПФК "Пирин" в полза на бъдещия благодетел на "орлетата" CRD Sport. Това стана на редовно заседание на ОбС, където разгледаха предлбожението на кмета Илко Стоянов. Предвид факта, че процедурата ще отнеме административно време, а трябва да се реагира своевременно, бе разрешено да се изтегли безлихвен заем до 1 милион лева. По този начин заявилият инвестиционно намерение ще има възможност да извърши всички необходими действия по запазване както на лиценза, така и на самия футболен клуб. В случай че до 5 май футболният клуб получи необходимите лицензи, предстои официалното им прехвърляне на потенциялния инвеститор, съобщи председателят на местния парламент Радослав Тасков.

Съветниците в Благоевград върнаха за преразглеждане в комисиите Наредба за реда и условията за престой и паркиране на автомобили в града заради направени множество предложения за промени. Целта е да се гарантира, че ще бъде приета наредба, която да отговаря на нуждите на жителите на Община Благоевград и гостите на областния център.

Приета бе и Програма за прозрачност и антикорупционни реформи на Община Благоевград до 2027 година.

На днешното редовно заседание общинските съветници гласуваха и приеха изпълнение на мерките, заложени в „Актуализация на общинската програма за качеството на атмосферния въздух за достигане на установените норми на ФПЧ10 и ПАВ на територията на Община Благоевград с период на действие 2019-2023 година“.

В рамките на заседанието бе отпусната еднократна финансова помощ на седем граждани на Община Благоевград подали съответните заявления, във връзка с Вътрешни правила за работа на Комисията за разглеждане на заявленията за получаване на еднократна финансова помощ от бюджета на Община Благоевград.

Общинските съветници дадоха и съгласието за подписване на допълнително споразумение към концесионен договор от от 2011 година, сключен между Община Благоевград и „Макиз”, в лицето на Георги Тозев и съдружника му Николай Нанков. Те обещават инвестиции в размер на 1 026 515 евро през следващите 8 години и три месеца. 

На днешното редовно заседание на местния парламент бе създадена временна комисия за разглеждане и обсъждане на предложения и промени в Общия устройствен план. За председател на комисията бе избран главният архитект на община Благоевград Любомир Огорелков, а в състава влизат 6-ма представители на общинска администрация, който ще бъдат определени със заповед на кмета и 7 общински съветници.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook