Украинското зърно няма да засегне 65 богати фамилии с лъвския пай, смятат от ВМРО

19/09/2023 08:48 0 Коментирай

Протестиращи зърнопроизводители от Югозапада пътуват с трактори към столицата. По решение на ИК, тежките машини няма да влизат в централната част, а ще останат паркирани на входа. Във втория ден от гражданското неподчинение земеделците ще са много повече, също така ще се вземе решение как да продължат следващите дни.

Междувременно от ВМРО коментираха, че отмяната на мораториума за внос на зърно от Украйна ще доведе до фалит на родните зърнопроизводители. Хората на власт занимават обществото с дебати за съветски шпиони, паметници, подаряват въоръжение, докато националната ни сигурност е застрашена, заявиха от патриотичната организация.

„Управляващите разделиха обществото, настройвайки го срещу зърнопроизводителите. Това ще доведе до фалит на хиляди дребни и средни земеделски производители. Да те накарат да купиш посеви, препарати и торове на двойна и тройна цена спрямо миналата година, а после да ти изкупят реколтата на половин цена, е всичко друго, но не и грижа за родното производство. Това няма нищо общо с пазарната икономика. Протестите са неизбежни", сочат от ВМРО.

"Истината е, че отмяната на мораториума за внос на зърно от Украйна няма да засегне онези 65 богати фамилии, получаващи лъвския пай от евросубсидиите и всъщност спонсори на властта, а ще доведе до фалит на хилядите дребни и средни земеделски производители. Да те накарат да купиш посеви, препарати и торове на двойна и тройна цена спрямо миналата година, а после да ти изкупят реколтата на половин цена (заради вноса), е всичко друго, но не и грижа за родното производство", се изтъква в позицията.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook