Укрепват свлачище, ограничават скоростта

24/04/2023 15:22 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Отпуснаха пари за укрепване на опасно свлачище на главен път Е-79. Подписан е договор за строителните дейности, информираха от АПИ.

Изпълнител на обекта е "ИСА 2000". Договорът им е за 4 994 011 лева. Със средствата ще се ремонтира пътната отсечка Перник - Владая. Строителният надзор ще осъществи „Пи Ес Консулт“. Стойността на техния договор е 66 600 лева. Срокът за завършване на строителните работи е 6 месеца.

При извършването на ремонтно-възстановителните работи ще бъде въведена временна организация за безопасност на движение на автомобилите. Предвижда се това да стане след 9 май, след поредицата от почивни дни около 1 май и Гергьовден, за да не се затруднява пътуването на шофьорите. За изпълнение на необходимите строителни работи в участъка се налага да бъде ограничено преминаването в лентата в посока София и трафикът ще се осъществява двупосочно в лентата за Перник. Скоростта на движение ще е до 50 километра в час.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство, но ремонтно-възстановителните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване. С изпълнението на укрепителните дейности ще се спре свлачищният процес, възникнал от интензивните валежи през 2015 г. За целта ще бъде изградена пилотна конструкция от стоманобетонова опорна стена, габионна конструкция, високоякостна укрепителна система за стабилизиране на откоса. Ще се постави и високоякостна укрепителна мрежа. Предвидено е възстановяване на пътната настилка, почистване на съществуващите отводнителни съоръжения и изграждане на дренаж.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook