Уличиха 10 души за огнена вендета спрямо криминалисти

07/03/2022 16:56 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Окръжната прокуратурата в Благоевград и държавните обвинители от Сандански разследват 12 души за умишлени палежи на автомобили "Нисан", "Опел", товарен камион "Волво" с ремарке. Първата кола е собственост на полицейския началник в Кресна Борис Щурков, който до неотдавна беше начело на полицията в Сандански. Палежът е умишлен сочат от прокуратурата. Както подробно информирахме, подпалена е на улица "Козма и Дамян", където я паркирал Щурков.

В санданското село ново Делчево са изгорели тир и ремарке, както и лека кола, прижежавана от майката на полицейския инспектор в Сандански Ивайло Баладжанов. Тя е управител на фирма за траспортни услуги.

Към настоящия момент на мястото на единия от палежите в Ново Делчево е открита туба с жълта течност, чийто състав се установява. Разпитани са свидетели и са освидетелствани над 10 лица. Назначени са експертизи – пожаротехническа, химическа, които следва да установят състав на веществото, използвано за предизвикване на пожарите, и сравнението му с обтривките от ръцете на лицата, задържани в хода на разследването. Прегледани са записи от камерите за видеонаблюдение от местопрестъпленията.

В Сандански масово коментират, че в падпалваческата група има замесени и полицаи. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook