Уличиха лесничей в престъпление по служба

23/11/2022 16:33 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Служител в лесничейство е престъпил закона.

Това са установили от ЮЗДП-Благоевград, съвместно с икономически полицаи. Случаят е в Държавно горско стопанство-Якоруда. Лесничей от ведомството е издал фалшив електронен билет за превоз на дървесина. Името му не се съобщава официално.

Разкрието е направено по време на проверките във фирма Диамант Рубин", управлявана от роднини на кмета в село Конарско Ахмед Ахмед-Пачката.

Както подробно информирахме по-рано, инспекторите са установили 20 кубика иглолистна дървесина. Горският слежител съставил неистински документ, за да бъде превозена от сечището край Якоруда.

В рамките на днешния ден от служителя ще бъдат изискани писмени обяснения. Ръководството на ЮЗДП ще разпореди да бъде наложено строго дисциплинарно наказание на провинилия се служител.

Също така проверяващите са претърсили дъскорезницата на Ахмед. Дървесината от бял бор е с общ обем 43 кубика. Във връзка с установените нарушения, от ЮЗДП ще бъдат дадени указания на ТП ДГС Якоруда да прекрати едностранно, на основание чл. 40, сключения договор за продажба на дървесина с фирма „Диамант Рубин“.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook