Униформени с оръжие и кучета стреснаха благоевградчани

24/12/2023 16:20 0 Коментирай

Полицаи, въоръжени с автомати и придружени от кучета, стреснаха жителите в Благоевград. Оказва се, че парулиращите са част от мерките, предприети от Областната дирекция на МВР за празниците.

Към обяд множество униформени със служебни кучета се събраха в Централната градска градина, където е Коледното градче. Разхождащите се в слънчевия ден бяха озадачени и респектирани от служителите на реда.

През празничните дни са предприети и допълнителни мерки за сигурност, като екипи на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" и колегите им от сектор „Специални тактически действия“ ще патрулират в районите на големи търговски обекти, коледни базари, централните градски части, жгарата и автогарите. Готови са за предотвратяване на груби нарушения на обществения ред и извършването на евентуални престъпления, информираха от полицията в града.

За Коледа и Нова година от ОДМВР-Благоевград и РДПБЗН са предприети всички необходими мерки. Завишен е контролът при търговията, употребата и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие и боеприпаси, а там, където се предвижда използването на фойерверки или други пиротехнически изделия в новогодишната нощ, контролът ще се осъществява от инспекторите по тази линия на дейност.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook