Установиха над 600 сайта за онлайн залози

17/01/2024 16:07 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

НАП разкри сайтове за онлайн залагания, без да имат лиценз за хазартна дейност. Към момента са спрени над 600 сайта, съобщиха от приходната агенция.

След публикуване на решението в страницата на НАП, сайтовете, посочени в него, трябва да преустановят дейността си до 3 дни. НАП сезира съда, ако установи, че след изтичане на 3-дневния срок нерегламентираните онлайн платформи продължават да да достъпни за българските потребители и те могат да правят залози.

В такива случаи магистратите на свой ред издават разпореждане към доставчиците на интернет услуги у нас да прекратят достъпа до хазартните сайтове и техните поддомейни. Решенията на изпълнителния директор на НАП, както и разпорежданията на Софийския районен съд, се публикуват в рубриката „Онлайн хазарт“ в сайта на приходната агенция.

НАП поддържа актуален списък на интернет страниците, чрез които се организират хазартни игри от лица, които нямат действащ лиценз по Закона за хазарта.

В случай че потребител попадне на нерегламентирана онлайн платформа за залози, може да подаде сигнал на llegal_gambling@nra.bg, съветват данъчните. Подателят на сигнала трябва да посочи сайта, както и своя интернет доставчик.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook