Утвърдиха ваканциите на учениците

30/08/2024 19:27 0 Коментирай

Образователното министерство обяви графика за ваканциите на учениците. В министерството се съобразиха с недоволството на родителски организации, че към неучебните дни се причисляват официалните празници в страната.

Първата ваканция - есентата, е от 31 октомври до 3 ноември. Пролетната е от 29 март до 6 април, а за дванайсетокласниците - от 4 до 6 април. Тя няма да се обединява с почивните дни за Великденските празници.

Министерството взе предвид и постъпилите искания за промени в почивката за учениците по Коледа и Нова година. В проекта беше предложена по-дълга зимна ваканция от 13 дни (24 декември – 5 януари включително) за сметка на само три дни почивка в началото на ноември (1 ноември – 3 ноември) и един (4 февруари) между двата учебни срока. След множеството становища и предложения това бе преразгледано. Коледната ваканция ще започне от 21 декември и ще продължи до 2 януари включително, а междусрочната се измества на 5 февруари. Това позволява и увеличаване на есенната ваканция, която ще бъде от 31 октомври до 3 ноември.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook