Увеличават се насилниците в Югозапада

23/01/2024 16:22 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Тревожно са зачестили случаите на домашно насилие тежки посегателства в Югозапада, отчетоха от МВР.

Те са нараснали с над 86 процента за цялата страна, като най-много са в Перник - с близо 200 процента, заяви главният секретар Живко Коцев. Според него това в по-голяма част от случаите се дължи на влошени взаимоотношения в семейството, в приятелски кръгове.

Коцев обаче все пак похвали криминалистите в перник по време на годишния доклад в дирекцията. Престъпленията са по-малко в сравнение със същия период на 2022 година. С три пункта е завишена разкриваемостта. По същите показатели вчера Живко Коцев поощри вчера полицейските дирекции в Благоевград и Кюстендил.

"Анализът на състоянието, структурата и динамиката на престъпността в област Благоевград показва, че има намаление на заявените престъпления и ръст на разкриваемоста по всички видове престъпления", подчерта Коцев и обяви като приоритети в работата през настоящата година ограничаването на нивото на домашното насилие. В Пиринско завишението на тези престъпления е с 50 процента. „Следващият проблем, по който трябва да се работи, е по ограничаване на тежките ПТП-та. Директорът Даниел Димитров отчете добри резултати по линия на наркотиците. През 2023 година на територията на област Благоевград са иззети над един килограм кокаин и около 22 килограма марихуана. Бързо е разкрито убийството на свещеника Папудов от петричкото село Кладенци. Относно въоръжения обир в центъра на Благоевград главният секретар информира, че задигнатите пари от инкасо автомобила на площад "Македония" са половин милион лева. Задържани все още няма.

Коцев поздрави криминалистите в Кюстендил на отчетното събрание вчера. Пожела им активна работа за предотвратяване на пътни инциденти, контрабандата, разпространението на наркотици и връщане на доверието на жителите в областта.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook