Уволниха водна шефка за надписани сметки

09/02/2020 13:14 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Признаха за проблеми с отчитането на водата в Перник.

Жителите, които от месеци са на воден режим, масово се оплакват от получени високи сметки, въпреки, че потреблението е по-ниско.

Според тях, въздухът в тръбите при пускането на водата по установения график, също върти водомерите им.

По-високите суми идват от изравнителните сметки, които хората са получили накуп, уточниха от ръководството на водоснабдителното дружество. Това се е случило, защото инкасаторки не са посещавали адреси и засичали водомери, а са отчитали на база потребление от предишни периоди. Борислав Иванов е увалнил шефката на отдел „Инкасо“ и вече е назначена нова, съобщи Мироглед. Предвижда се и среща с инкасаторките, на която ще бъде обсъдено как в кратки срокове да бъдат засечени всички водомери в Перник. От водното дружество в града съобщиха, че 700 къщи в село Ярджиловци са без водомер.

Измервателните уреди не били поставени от ВиК след изграждането на нов водопровод за селото, който да го върже с язовир „Студена“.

Новият шеф на водното дружество Борислав Иванов е направил среща с кмета на селото Росица Лазарова и са се договорили водомери да бъдат монтирани на всички домакинства в най-кратък срок. Вече са поставени 20 от измервателните уреди.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook