В АС - Благоевград гледаха записи от броене на бюлетини

24/11/2023 17:15 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

В открито заседание Административен съд – Благоевград прегледа записа от видеонаблюдението по преброяване на бюлетини за избор на общински съветници.

Магистратите извършиха ревизия и за рапределените мандати вот ОИК-Гоце Делчев. Записите бяха предоставени от СИК № 27 в близкото до града село Борово.

 Делото е по жалба на Димитър Попов, кандидат за общински съветник от ГЕРБ. На съда бе предоставен от Централната избирателна комисия магнитен носител с пълното видеосъдържание, в съдебна зала бяха прегледани конкретно посочени от жалбоподателя часови интервали с доводи за съдържание, сочещо нарушения на изборния процес. След констатираното от прегледа на видеозаписите, съдът разпореди изготвяне на съдебно математическа експертиза. За следващото заседание по делото, насрочено за 7 декември, математик ще трябва да даде отговор на въпросите – влияе ли и как констатираната разлика в броя на преференциалния вот и действителността на бюлетините в отразения краен резултат за избор на Общински съвет – Гоце Делчев.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook