В Благоевград наказаха измамник с пари от Египет и Колумбия

22/04/2021 17:20 0 Коментирай

Компютърен специалист призна вина по дело за финансови измами, извършени в Благоевград и Якоруда. Получил 33 750 евро от сметка в Египет.

Окръжен съд наложи наказание на В. В. две години лишаване от свобода. Той обаче няма да лежи в затвора, тъй като присъдата е условна. Трябва да плати глоба в размер на 10 000 лева.

В. В. получавал и държал парични суми, придобити чрез престъпление в чужбина. За целта в банков клон в Чехия, от името на дружество „Е. Л.“ със седалище в Република Сейшели, са били открити банкови сметки в евро и щатски долари.

С право на разпореждане, извършил финансови операции – нареждане на парични преводи. Той получил сумата от 33 750 евро от сметка в Египет, наредена от „F.G.“, за която знаел, че е придобита чрез компютърна измама. На същия ден подсъдимият прехвърлил част от парите в размер на 25 984 евро на сметката на получателя „D. z. i.“, а останалите 7700 евро – на „Е. Л.“.

Няколко дни по-късно подсъдимият получил 2869 долара от фирма „V. L.“ в Колумбия. За тези средства той също знаел, че са придобити по престъпен начин. Почти целият размер на тази сума бил преведен от него по сметката на „Е.Л.“. Оторизациите били извършени посредством SMS от мобилния телефон на В. В., докато се намирал в Благоевград и Якоруда.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook