В мрежата: Гешевтурата е жива

13/06/2023 11:22 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Главният прокурор Иван Гешев ще даде изявление пред медиите, но след като президентът Румен Радев подпише указ за отстраняването му. Той не коментира и решението на ВСС от снощи, с което бе свален с волята на 16 кадровици. Гешев, който е в Страсбург, ще изчака и решението на Конституционния съд, обяви той в национален ефир. Междувременно в социалните мрежи се вихри бурен дебат, свързан с детронирането на обвинител номер едно. Повечето от коментарите за "каскетурата" са от познати лица в общенствения и политически живот у нас.

"Гешев е отстранен, гешефтурата е жива. Щеше да е много красиво, ако прокурорът на мафията беше уволнен от демократичните сили на справедливостта. Но не. Прокурорът на мафията беше уволнен от мафията. Свиквайте с тая мисъл. Не, не сте се объркали. Престъпниците изхвърлиха стария параван. И си търсят нов", това написа сценаристът на Слави Трифонов Иво Сиромахов.

Евродепутатът Радан Кънев подчертава, че отстраняването на Гешев не е съдебна реформа. Според него съществува реална опасност евентуални промени в конституцията да бъдат повлияни от корумпирани политици, в това число санкционирани по “Магнитски”.

"Да му помогнем на Гешев със стихотворение за сбогом? Пу първи: И все по-далече, и все по-назад. Събирай багажа си, ти, тарикат! Довиждане, сбогом, адиос, гуд бай! Не връщай се никога повече, край", коментира Александър Христов.

Самуил Петканов също се изказа: "Новата защитна теза на Иван Гешев пред ВСС е, че не е уронил престижа на съдебната власт, защото такъв не е имал за уронване на първо място. Топ". "Дали затворихме фабриката за каскети? Или само временно я спряхме", питат в мрежата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook