В ОбС- Благоевград дебатират дълга за "Бачиново" и избират почетен гражданин

24/02/2022 12:25 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Благоевградчаните Методи Байкушев и Александрина Пандурска са допуснати да говорят пред местните парламентаристи по обществено значим проблеми.

Те ще изразят становище по инвестиционното намерение на кметския екип за поемане на дълг от над 17 милиона лева, свързан с парк "Бачиново", обяви председателят Радослав Тасков.

Дневният ред на предстоящото заседание на ОбС утре ще започне с отчет за дейността на Общински съвет Благоевград за периода 1 юли до 31 декември 2021 година. Работата си ще продължим с разглеждане на предложение, относно удостояване със званието "Почетен гражданин" благоевградчанката Даниела Симидчиева. Тя е бивш синдикален лидер в Благоевград и е сочена като най-умната бъргарка на тест за интелигентност.

Председателят Тасков коментира пред медиите днес, че има и две предложения, с които Общински съвет Благоевград трябва да даде разрешение на "Биострой" ЕООД за сключване на договори за наем с ОП "Чистота Благоевград", ОП "Озеленяване Благоевград" и ОП "Общински приют за безстопанствени животни" за отдаване под наем на недвижими имоти - собственост на "Биострой" и за сключване на договори за наем на дълготрайни активи.

В рамките на заседанието на Общински съвет Благоевград, местните парламентаристи ще разгледат и две точки, свързани с ВиК. Свързани са с придобиване на ВиК активи – публична общинска собственост, които ще се предават за управление от Водната асоциация за стопанисване, поддържане и експлоатация на „Водоснабдяване и канализация“ – Благоевград.

Местните парламентаристи ще гласуват и приемане на общинска Програма за намаляване на риска от бедствия.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook