В сила са увеличените цени за паркиране и глобите на нарушители в Благоевград

22/06/2022 17:40 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Гласуваните от ОбС нови цени за неправилно паркиране в „синя зона“ и за платените общински паркинги в Благоевград влязоха в сила. Вдигането на кола с паяк от утре е 80 лева, вместо 40 до днес. Ако автомобилът е бил подготвен за репатриране, но собственикът се е явил на място, глобата е 40 лева. Наказателният паркинг при "Кончето" остава 3 лева на час.

Паркирането в Синята зона е 1 лев за час престой. За поставена скоба на неправилно паркиран автомобил, вече се заплаща 30 лева, вместо по 10, както е до момента.

Увеличени от утре са таксите за охраняемите паркинги. Денонощият става 200 лева на месец, съобщи заместник-директорът на "Паркинги и гаражи" Костадин Петров.

"Смятал съм, че старата такса е 2,40 лева дневно или по 10 стотинки на час за охраняем и осветен денонощен паркинг. При тези цени дори не може да се покрият разходите за работещите. С увеличението таксата става 28 ст. на час. Най-търсената от гражданите услуга дневен абонамент от 40 лева на месец става 90 лева", уточни пред struma.bg Костадин Петров. Общинвското дружество въвежда нова услуга „месечен абонамент“ , която дава възможност на шофьорите да паркират където си искат в „синя зона“ и целодневно срещу 150 лева месечно. Излиза по 6,80 лева на ден, или по 68 стотинки на час. Монтаж на паркомати в Благоевград се очаква наесен.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook