В Югозапада стартира подписка за референдум

09/01/2023 16:13 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

В НС е входирано искане за събиране на подписка за национален референдум.

Той е за запазване на българския лев. Инициативата е на "Възраждане". Включени са и следните въпроси:

-Съгласни ли сте приемането на еврото в Република България да стане не преди доходите в страната да се изравнят със средните за Европейския съюз?
Подкрепяте ли запазването на въгледобива и топлоелектрическите централи, както и развитието на ядрената енергетика, включително чрез изграждане на нови мощности в Белене и Козлодуй?

-Съгласни ли сте да се забрани със закон ЛГБТИ+ (джендър) пропагандата в детските градини, училищата, културните институции, както и във всяка държавна политика на Република България?

От пернишката структура на "Възраждане" заявиха, че те вече са в готовност. В кампанията, освен симпатизанти на "Възраждане", ще се включат и представители на Инициативния комитет за защита на българския лев, който бе учреден през ноември миналата година.

Необходими 400 хиляди валидни подписа, събирането на които трябва да се случи в рамките на три месеца. За тази цел от местната структура на партията в Перник оповестиха, че ще имат няколко мобилни пункта на открито в централната част на миньорския град по време на тридневния фестивал на маскарадните игри "Сурва". Организация по събиране на подписи ще бъде направена и в останалите общини от областта.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook