Вайдин Мисанков с искрени пожелания за Курбан Байрам

27/06/2023 16:41 4 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

От 27 ми юни до 1 юли мюсюлманите в България празнуват Курбан Байрам. Чества се на десетия ден от последния лунен месец в ислямския календар. Курбан Байрам е празник на жертвоприношението. Курбанът се разпределя на части, които се раздават на близки, съседи и най-вече на бедните и нуждаещите се. На празника децата получават подаръци, а по-младите искат прошка от по-възрастните", обясни председателят на ОбС-Якоруда Вайдин Мисанков, който е и учител по философия в СУ "Св. Св. Кирил и Методий".

"Убеден съм, че ако сме по-смирени и по-милосърдни, ще живеем достойно и ще бъдем по-пълноценни хора. Желая на всички здраве и благоденствие, късмет и берекет! Защитете в сърцето си силата на вярата. На този специален празник пожелавам мир, добри и светли надежди, просперитет в живота! Нека близките да са щастливи и здрави, а любовта винаги цари в семейството", поздрави всички жители на Якоруда и населените места в общината Вайдин Мисанков.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Sabri Alish -
    Другите информационни медии трият коментарите за Якоруда. Явно властите окупирали града вече 20 години така нареждат. Жалко за това. Нищо няма да променят.В Якоруда никой не иска Беди, Карафеиз, Айша Х, Сабиха П.,Куцузо, Пачката, Джама, Кавалов, Хърльови и подлогите им. Есен на местните избори всички до един ще бъдат изметени. Тези управници са позор за града, обградиха се само с братовчеди, комшииски назначения и щуробаджанащина. Нищо не направиха за Якоруда , за 20 г управление..провал..дпс им би шута, но те още се надяват...всяко начало има и край..и вашият дойде..
  2. Георги -
    Весело посрещане на празника
  3. Празнично -
    Живи и здрави всички. До година поздрави
  4. Али -
    Това е най- светлия празник за нас. Нека е честит.да забравим злобата,разделението и ненавистта.

Социално

новини благоевград facebook