Ваканция "Избирам доброто" за деца над 7 години

10/06/2024 17:16 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Предоставиха възможност на деца и ученици занимания, спорт, и интересни предизвикателства по време на ваканцията.

Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Гоце Делчев прави организацията вече 11 години.

Целта е развитие на творчество, доброволчество, личностно развитие и възпитателна подкрепа под мотото „Аз избирам доброто". Тази година дейностите са структурирани в 14 клубове по интереси, които ще се провеждат предимно на открито. Както винаги, участието на децата в клубовете е напълно безплатно, като за някои от клубовете е необходимо децата да имат някои лични принадлежности и специална екипировка.

Дейностите в летните клубове стартират от 24 юни и според графиците на клубовете, продължават до 24 август. Предвидени са награди и грамоти за най-активните участници. Декларациите от родителите ще се приемат в Информационния център на община Гоце Делчев до 21 юни, съобщиха от Община-Гоце Делчев.

Препоръчително е децата да изберат 6-7 клубове, които са им най-интересни, като в хода на програмата биха могли да се запишат и в други клубове при разрешение от ръководителите. Декларация може да бъде изтеглена също така и от сайта на община Гоце Делчев www.gotsedelchev.bg – раздел „Съобщения”.

Децата трябва да са навършили 7-годишна възраст и да са посещавали училище предходната учебна година. Най-важните изисквания на организаторите, за да бъде ваканцията максимално безопасна и приятна, са децата да нямат симптоми за вирусни заболявания, когато посещават клубните дейности, да носят своите входни карти и да спазват стриктно правилата за хигиена, безопасност и добро поведение. Всички занимания са напълно безплатни за децата и ще се провеждат под ръководството на педагози, психолози, възпитатели, специалисти в различни области.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook