ВАС реши за Красимир Герчев

01/08/2022 17:46 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

5-членен състав на ВАС обяви решението по делото на кмета Красимир Герчев срещу Антикорупционната комисия, наказала го за конфликт на интереси.

Герчев ще плати глоба от 13 000 лева, потвърдиха върховните магистрати. Освен това няма право да се кандидатира за градоначалник.

Изборите в Разлог ще се проведат през октомври, вероятно с тези за парламент. Предстои указ на президента Радев.

Както е известно, на 11 март ОИК-Разлог, част от която бе назначена служебно от ЦИК, взе единодушно решение за прекратяване правомощията на Красимир Герчев. В протокола се подписаха Мария Прешелкова, Славчо Попов, Любомир Влайн, Михаела Клечерова, Костадинка Кърджиева, Иван Цирков и Любка Карамфилова. Красимир Герчев обаче оспорва пред Административен съд-Благоевград.

Припомняме, до детронирането на кмета Герчев бяха предсрочно прекратени по силата на съдебното решение. Той бе признат от върховните магистратите в конфликт на интереси. Делото бе образувано преди повече от година. Първоначално разследването срещу разложкия кмет бе проведено от Антикорупционната комисия. КПКОНПИ уличи Герчев в тежки нарушения - определил се сам като ръководител на проект за саниране по ОП "Региони в растеж".

Казусът е свързан с обновяването на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство. Красимир Герчев едновременно е отчитал и приемал изпълнената по проекта работа, за която е получавал възнаграждение в размер на 7985 лева. Пред медиите градоначалникът увери, че не е взел за себе си и стотинка, а е направил дарение.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook