Васил Божков: България се управлява от хунта

08/05/2020 09:55 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Законът за хазарта не се тълкува, а се изпълнява - уловката е в правилата. При едни правила данъкът е един, при други - данъкът е друг. Това е истината, каза избягалият от България Васил Божков. Той подчерта в интервю пред бтв, че налагането на запори без актове е незаконно.

"Те се отказаха от едни 500 милиона лева, които плащахме, за да измислят 700 милиона или 1 милиард. Тези въпроси предлагам да бъдат зададени на Бойко Борисов и на Горанов. Контактите ни с Горанов бяха много чести, така че да бъде добър да си подаде оставката. Това са лични контакти, разговори по телефона, есемеси. Нали Горанов каза, че ще си подаде оставката, ако е контактувал с мен или е знаел (б.р. - за данъците, които плащат фирмите му). Мога да ги дкажа тези контакти много лесно, това е въпрос за прокуратурата, като подам сигнал там. Досега не можех, понеже бях в затвора в Дубай. С Горанов обсъждахме много неща, но сега да не ги коментираме. Той ме е запознавал с председателите на Комисията. Подготвям сигнал в момента - той ще е до всички институции и медии".

Издирваният от прокуратурата бизнесмен Васил Божков обяви, че в момента се намира в Дубай и се чувства добре. Той допълни, че от края на месец януари се намира там. Срещу Божков има повдигнати 11 обвинения, сред които за изнудване, търговия с влияние и нерегламентирано притежание на културни ценности.

По думите му живее в апартамент под наем и няма собственост там. Бизнесменът обяви, че статутът му в арабската държава е на резидент. Прекарал е около 3 седмици в затвора „Ал Ахбар“. Божков разказа, че няма никакви ограничения, разхожда се свободно по улиците и то без охрана. Допълни, че би имал притеснения за сигурността си, ако се върне в България. 

 

Бизнесменът посочи, че не се е срещал с представители на българските власти в Дубай, но най-вероятно е имало такива. Божков добави, че от българската прокуратура не са правили опити да се свържат с него. „Аз си вдигам телефона, не знам защо прокуратурата не се опита да се свърже с мен“, посочи той и загатна, че подготвя сигнал до държавните институции по темата.

Той обяви, че не е избягал от България, а е заминал по работа. Допълни, че заповедта за арест била издадена два дни след неговото заминава.

„Специални условия нямах, нямах достъп до телефон, нямах затворнически номер. С една дума – не съществувах. Освобождаването се случи, когато дубайските власти разбраха какви са нещата наистина, а не както бяха представени от българските власти. Предполагам че на властите в ОАЕ се оказва огромен натиск от българските власти, но тук е правова държава и има закони. България абсолютно не е правова държава, тя се управлява от хунта в момента. Докато ми се случи това не го вярвах, виждах разни неща, но не вярвах, че това е истина", коментира Божков.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook