Васил Божков обяви най-вредното нещо в България

09/09/2023 13:36 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Бизнесменът Васил Божков, който от дни е с електронна гривна и под "домашен арест" в в офиса си, даде онлайн пресконференция.

"Единственото вредно нещо за България е Бойко Борисов. Докато той е в политиката, страната няма да се оправи. Мога да отъждествя ГЕРБ и Продължаваме промяната, които са като комсомолската организация на Борисов. Делян Пеевски е част от статуквото и всички с него също са част от статуквото", каза Божков днес.

"Репресията срещу мен бе изключително тежка. Действаше се като при военна операция. Арестуваха жена ми, арестуваха близки сътрудници, арестуваха и адвоката ми. Няма от какво да се притеснявам, не съм извършил престъпления. Прибрах се доброволно, сам, без никаква принуда или екстрадиция. Хората в Дубай ме питаха, дали съм сигурен, че в България ще съм в безопасност. За това подписах и декларация", отговори той на журналистически въпроси.

Божков обясни, че е защитен свидетел по делото срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова и е разпитван 4 часа за това дело. "Ние знаем, че у нас управлява мафията и знаем как действа тя, затова в момента сме с охрана аз и моите близки". Божков обяви, че заплахите срещу него са мното сериозни, посочи, че и американците са били притеснени от намерението му да се върне в България поради тези заплахи. Но отказа да спомене имена, за да не бъде влачен по съдилищата.

Васил Божков с категоричност заяви, че няма да уаства в местните избори със своята партия "Българско лято". "В България има огромно мнозинство-около 60%, които Борисов успя да убеди, че от тях нищо не зависи и те не гласуват. Има и 4%, които гласуват не подкрепям никого. Ние ще искаме да активизираме тези хора и да ги накараме да участват в политическия живот", каза той.

"Моето завръщане няма нищо общо нито със смяната на Иван Гешев, нито с убийството на Алексей Петров. Дойдох, за да се опитаме да променим нещата. До моето интервю в България никой не смеее да гъкне срещу правителството на Борисов, след като казах, че у нас управлява хунта, започнаха протестите. Моята ситуация е като войната Русия-Украйна. Все едно, Русия напада Украйна но поставят под санкции Украйна. Дал съм на САЩ документи, с които доказвам, че нямам нищо общо с приписваните ми престъпления", разказа хазартният бизнесмен. Каза също, че по време на престоя си в Дубай е бил разпитан от Европейската прокуратура, която се е интересувала от сигналите му, както и за злоупотреба с европейски средства. 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook