Важни решения в ОбС - Благоевград

22/12/2022 17:21 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

В ОбС - Благоевград ще прегласуват взети на предходна сесия решения за продажби на общински имоти. Спорните решения са общо шест.

Поправителният е на сесия в петък. Две от тях са в полза на Асен Йорданов и неговия баща Росен Йорданов-Жъчката. Касае се за парцел на улица "Иван Михайлов". Вторият казус е за дадено съгласие от съветниците на минало заседание за продажба общински дял от заведението "Куклите" в квартал "Вароша".

Търгуването бе спряно от новоназначения областен управител Стоян Христов и върнато за преразглеждане. 

На 23 декември ще се дебатира и внесено искане от кмета Илко Стоянов за драстично намаляване на патентния данък на таксиметровите коли. Предложението е за сваляне на налога от 600 на 300 лева. Целта е таксиметровите превозвачи да бъдат подпомогнати, с оглед задълбочаващата се световна икономическа и финансова криза, отличаваща се с нарастващ темп на инфлация и безработица, както и намаляващата покупателна способност на гражданите. Стоянов сочи още, че в Благоевград превозвачите от таксиметровия бранш возят на цени, които не са актуализирани от 2018 година.

За пореден път местнити избраници трябва да решават за ползването на минералната вода. Двойно завишение на дебита иска хотелиерът и бивс съветник в Благоевград Румен Калайджиев, за хкомплекса си "Езерец". Претенцията е за 60 048 кубика. До момента ползва 34 496 кубика годишно. С минералната вода захранва закрития басейн в хотела, занапред иска да пълни и открития.

Припомняме, миналата година съветниците увеличиха дебита и за хотела в Градската баня на детронирания неотдавна от съда бивш съветник Христо Ковачки.

По време на заседанието са залегнали предложения за промени в регулационни планове, издаване на разрешителни за строеж на жилищни сгради и прекратяване на съсобственост с Общината.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook