Важни за благоевградчани решения в ОбС

28/04/2023 09:07 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

74 са заложените за гласуване решения от съветниците в Благоевград днес. На редовното заседание в ОбС е входирано едно извънредно предложение от кмета Илко Стоянов, който настоява за актуализиране на списъка със спортните обекти в Благоевград, което предизвика любопитството на местните парламентаристи.

Съветниците решават за отдаване под наем на местата, където до преди три години бяа павилионите на "Лафка". В ресторната комисия са определили цена от 80-90 лева. Новите наематели ще ги стопанисват с договор от пет години. За един обект може да участва една фирма, за да не стане така, че голямо дружество да ги спечели и да ги преотдава след това с цел печалба. В лавките ще се продават пакетирани храни и безалкохлни напитки.

Благоевград може да се сдобие с нов Център за спешна медицинска помощ,ако днес местният парламент допусне учредяване на безвъзмездно право на строеж на Министерство на здравеопазването върху поземлен имот, върху който да се изгради нов Център за спешна медицинска помощ. Местните парламентаристи ще трябва да гласуват и по предложение предоставяне за безвъзмездно управление на общински нежилищни имоти за нуждите на ЦСМП.

Заседанието в ОбС днес започна със създаването на временна комисия за подбор на кандидати за съдебни заседатели на Районен съд – Благоевград. След, което местните парламентаристи ще гласуват Наредбата за реда и условията за престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Благоевград. Ще се дискутира и казуса с "Мощанската къща", която в момента е отдадена под наем на Надежда Андонова. Богдана Костадинова, директор на Център за подкрепа и личностно развитие иска въпросната къща да ѝ бъде предоставена за безвъзмездно управление на общински нежилищен имот. Във връзка с точката има и заявени изказвания от граждани, стана ясно от думите на председателя на Общински съвет Благоевград.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook