Вдигнаха блокадата в Банско

31/03/2020 19:29 0 Коментирай

Отпадна пълната карантина в Банско.

Към 19.00 часа полицаите демонтираха огражденията, които не допускаха от 17 март влизане и излизане от града.

Започна пропускане на спрените автомобили. Контролно-пропускателните пунктове обаче остават, а преминаването ще става както в останалите градове - пътуване при неотложност и с декларации, съобщиха от Кризисния щаб в града.

Пропускат се хора по здравословни причини, за полагане на трудова дейност, за прибиране по адрес в населено място, както и за полагане на грижи за роднини.

Под строг санитарен контрол се възстановява производството, нормализират се доставките за бизнеса, както и износът на продукция от града.

Възстановяват се и автобусни линии. Транспортни фирми, чиито автобуси ще минават през града, са Кар-Транс: Банско - София в 9,20 часа. Юнион-Ивкони: Банско - София в 16,25 часа.

От 1 април се възстановява нормалното движение на железопътния транспорт по линията Септември - Добринище със спирка на гара Банско. Часове на тръгване от Банско за Септември: 7,30, 9,37 и 15,38 часа.

Всички пътници, независимо от вида на транспорта, трябва да бъдат с предпазни маски за лице и да имат декларации, с които да удостоверяват причината за пътуване.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook