Вечерен час, затворени пазари и дистанционно обучение в Симитли

28/10/2020 15:19 0 Коментирай

Разпоредиха извънредни мерки заради коронавируса в Симитли и населените места в общината. Заповедта е издадена от кмета Апостол Апостолов след слешение на Кризисния щаб в града.

Въвежда се вечерен час за всички деца и ученици. Те нямат право да напускат домовете си след 20.00 часа и преди 6.00 часа сутрин. 

Затварят се всички тържища и сергии на открито и закрито от 29 октомври, до второ нареждане. Забраняват работата на заведенията за хранене и развлечения след 22.00 часа. Достъпът до сградата на Общината е ограничен, с изключение на партерния етаж, който продължава да обслужва граждани. Преустановяват се и присъствените учебни занятия за учениците от гимназиалните класове.

Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер се провеждат без публика. Всички заведения за хранене и развлечения осигуряват физическа дистанция от 1,5 метра между облегалките на столовете от две съседни маси и не се допускат повече от 6 души на една маса. Преустановява се и организирането на екскурзии и групови посещения на туристически обекти.

В заповедта е разписано още, че се преустановяват също груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, образователни центрове, занимални и други, организирани от юридически и физически лица.

Провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма се допуска при участие на не повече от 30 човека. Културни и развлекателни мероприятия се провеждат при заетост на местата до 30 процента.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook