Веселин Христов: Кметът Байкушев искаше да намали парите за новородени в Благоевград

05/06/2024 19:56 6 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Лидерът на БСП в Багоевград Веселин Христов пита градоначалника Методи Байкушев редно ли да си прави пиар с парите от общинската хазна за семейства с новородени деца. Възмущава се открито, че еднократните помощи, гласувани още при предишни кметски мандати, са зациклили умишлено или не, точно с девет месеца. Вчера Байкушев се похвали, че Общината радее за децата и родителите им те са получили общо около 295 000 лева. По общинската наредба обаче сумата е 400 000 лева годишно. "Прецедент е, че според кмета плащането на обезщетенията по никакъв начин не стимулират раждаемостта в Благоевград. Направи е опит дори на намали средствата с около 100 000 лева. Съветници от БСП и с подкрепа от други политически групи в ОбС, са осуетили намеренията му, разкри Веселин Христов. Той уточни, че не достигат 150 хиляди лева, за да се плати на всички родители с новородени бебета в Благоевград.

"Девет месеца. За толкова време се създава живот! Толкова бяха необходими на Община Благоевград да изплати всички подадени и одобрени заявления за подпомагане и подкрепа на семействата на новородени и двойки с репродуктивни проблеми. Били са изплатени „натрупани задължения от предходния мандат“. Кметът Байкушев е доволен, защото „грижата за младите семействата и децата са сред основните приоритети в програмата ми не случайно предвидените в бюджета за тази година средства за еднократна финансова помощ за новородени са 400 000 лева", обясни в социалните мрежи Христов.

"Господин Байкушев, искам да припомня, че в проекто-бюджета предвидените средства за тази наредба бяха много по-малко и по настояване на БСП, на комисиите към Общински Съвет се запази размера им от бюджет 2023. Водени от социалната ни ангажираност към хората и младите семейства в Благоевград, ние поискахме да се предвидят средства за наваксване на „изоставането в изплащането“ за новородените, което впрочем върви от самото начало на наредбата. Сумата е около 150 000 лева. Господин Байкушев, да не правим новина от задълженията на Община Благоевград! Вярно предизборна кампания е, но каква ли", попита Веселин Христов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Хобит -
    Ам Гъл след месец няма да си кмет , кой ще лъжеш тогава Тасков ли
  2. Аз -
    На тате фирмите нали работят на пълни обороти сега като изтеглих кредита , пък вие си плювайте , не ми пука
  3. Винету -
    Много шум за този асвалт вдигаш бе Метко, като че ли от своя джоб плащаш, та това са нашите пари и кредитни също.Айде стига не мислиш ли че това ти е задължение все пак кмет си , стига стойки
  4. Караваната -
    Момчето Байкуш не е ориентирано то се влияе от баба Люба Спириева , която за да си оправдае 50 бона хонорар от нашите данъци му прави пиар който го прави за посмешище
  5. Санде -
    Методи днес ти беше делото във ВАС , нали се сещаш че отиваме пак на избори
  6. Горанов -
    Байкуша почна да лъже като ментора му Паскалеф.

Социално

новини благоевград facebook