Вещи лица бавят дело за нелегален лов с бивш шеф на ДАНС

27/01/2022 16:56 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Експертизи и изготвящите ги вещи лица бавят разследването срещу бившия шеф на ДАНС Димитър Георгиев съучастниците му в нелегален лов в Симитлийско. Прокуратурата в Благоевград разследва повече от половин година дали Георгиев е бракониерствал или просто есе е натъкнал на преди това убито прасе на нощен лов.

Бившият разведчик бе арестуван преди полунощ на 20 юли. Тогава полицаи и горски се задействали след подаден сигнал за незаконен лов в местност над симитлийското село Полена. Димитър Георгиев бе пратен с белезници в ареста на Второ управление на МВР в Благоевград. Там за часове попадна и приятелят му Сергей Ташков - президент на футболен клуб "Витоша Бистрица", където играе експремиерът Бойко Борисов. Ташков е собственик на ловно поле в Симитли от началото на лятото, стопанисвано чрез фирмата му "Бесер 1970", сочат в докладна от ЮЗДП-Благоевград. В компанията беше и лесничеят от Симитли Владимир Петров. Горският изненадващо подаде оставка ден след това.

В джип на дружинката тогава бяха открити диво прасе и ловни карабини, голямо количество патрони и шумозаглушител.

До момента всички заподозрени твърдят пред разследващите, че на една от пътеките в местността са видели куцащо прасе. Извършили са санитарен отстрел, за да не се мъчи, казаха от прокуратурата в Благоевград. На последния разпит обаче Георгиев напълно отрекъл версията и обявил, че не знаел за никакво прасе, тъй като пътувал с друг автомобил, дори не познавал останалите от дружинката.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook