Виртуално обучение в благоевградски училища и ЮЗУ

16/03/2020 09:14 0 Коментирай

Голяма част от благоевградските ученици преминават на виртуално обучение заради извънредното положение.

Повечето училища и педагози вече са предприели стъпки към нов тип преподаване, информираха от Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград.

Готовност за дистанционно обечине на учениците имат в Сандански, Петрич, Гоце Делчев, Симитли, Разлог.

До средата на седмицата виртуалните класни стаи ще са факт в цалата Благоевградска област, коментираха образователни специалисти.

Целта на образованието в еВиртуално олектронна среда е да бъдат минимизирани загубите на учебен материал и времето, в което учениците са извън класните стаи да бъде използвано за упражнения и затвърждаване на материала.

Деца, които нямат компютри и интернет, ще бъдат подпомагани, обещават от РУО-Благоевград, но не казват как.

На дистанционно обучение преминават и студентите в Югозападния университе в Благоевград.

 

Учебните занятия в университета, държавните и семестриланите изпити, защитите на дипломни работи, дисертации бяха преустановени за неопределено време. Сега в заповедта е посочено ,че всички изброени дейности са преустановени до 29 март.

Междувременно се отменя провеждането на кандидатстудентските конкурсни изпити по график за 21, 22 и 29 март 2020 година. Отменят се всички командировки и пътувания на академичния състав, служителите от администрацията и студентите в чужбина, включително за мобилност или стажове.

Ограничава се присъствието на преподаватели и служители в университета. Забранява се достъпа на студенти и външни посетители до учебните сгради и Ректората на ЮЗУ „Неофит Рилски“ и до сградите на студентските общежития по къкъвто и да е повод. Забранява се събирането на групи в сградите и района около студентските общежития. В срок до 29 март се прекратява работата на студентския стол.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook