Вкараха обратно в ареста трафиканти на 80 килограма марихуана

21/10/2022 16:37 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Софийският апелативен съд върна обратно в ареста, трафиканти на голямо количество марихуана, скрита в камион с месо.

Уважен е протест на прокуратурата заради постановена от магистратите в Перник мярка за неотклонение "домашен арест".

Припомняме, досъдебното производство бе образувано вследствие на проведени съвместни действия на Агенция „Митници“, Главна дирекция „Борба с организирана престъпност“ на МВР и Държавна агенция „Национална сигурност“.

Тримата бяха арестувани на паркинг в Перник на 4 октомври. В тежкотоварна хладилна композиция натоварена с месо разследващите са установили пресовани и вакуумирани 76 пакета, съдържащи марихуана. Общото количество на наркотика е около 80 килограма.

В качеството на обвиняеми по делото са привлечени А. А. на 43 години, М. Д. и Г. Х., съответно на 45 и 39 години.

Наблюдаващият прокурор в Перник внесе в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. Първоинстанционният съд в гр. Перник прие, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за това, че обвиняемите са извършили престъплението, но определи и за тримата мерки за неотклонение „домашен арест“.

Държавното обвинение протестира това определение на съда като неправилно и незаконосъобразно.

В съдебно заседание състав на Софийския апелативен съд прие доводите на прокуратурата относно изменение на мерките за неотклонение спрямо обвиняемите. Единият от тях - А. А., е многократно осъждан за незаконно държане на наркотични вещества. Налице е реална опасност той да извърши престъпление или да се укрие. Съдът отчете тежестта на извършеното деяние, както и голямото количество на предмета на престъплението.

С определение на САС мерките за неотклонение „домашен арест“ спрямо тримата обвиняеми по делото са изменени в „задържане под стража“.

Разследването по досъдебното производство продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Перник.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook