Вкараха в ареста 27-годишен за серия измами

27/09/2024 17:28 0 Коментирай
Снимка МВР, архив Снимка: МВР, архив

Антимафиоти са разкрили финансови измами за 100 000 лева. Задържали 27-годишен. Иззели са банкови карти, компютър, мобилни телефони и други уличаващи документи. Разследването е започнало след случай в Якоруда. Жена от града е дала близо 14 000 лева на младия мъж, който е от района на Враца. Обещал, че ще получи голям кредит, но трябва първоначално да плати застраховка и други такси към банка.

Измамникът е в ареста на полицията в Разлог. До момента е установено, че задържаният е автор на поне три измами, извършени на територията на няколко области в страната, с които е причинил имотна вреда на потърпевшите на обща стойност 100 000 лева.

Мъжът е задържан първоначално с полицейска мярка за срок до 24 часа. След доклад на материалите по случая на наблюдаващ прокурор от Териториално отделение – Разлог към Районна прокуратура – Благоевград, той е привлечен като обвиняем по чл. 209, ал. 1 от НК и с прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Работата по случая продължава. Според наличните данни за съпричастността на мъжа и към други измами на територията на страната, предстои установяването на жертвите и изясняване на цялостната престъпна дейност на обвиняемия.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook