Вкараха в затвора фермер за нелегално оръжие

17/08/2020 18:39 0 Коментирай

Костадин Варсаминов призна вина за нелегално оръжие и подписа споразумение с прокуратурата. Съдът го наказа с лишаване от свобода за 10 месеца. Версаминов, който е животновъд, ще изтърпи присъдата в условията на строг режим в затворническо общежитие, решиха магистратите в Сандански.

Фермерът бе задържан преди две години за притежание на нерегистрирана пушка и боеприпаси. Оръжието бе открито в селскостопанска постройка в струмянското село Раздол. Наложено му е и обществено порицание.

Припомняме, криминалното досие на Върсаминов е богато. Преди около 6 години той бе арестуван с наркотични вещества. Лежа в ареста не повече от 11 дни. Тогава нейзнайно как, той успя да убеди окръжния съдия в Благоевград Красимир Аршинков, че дрогата му е подхвърлена.

Скандалът разтресе полицията, след като униформените Васил Барутчиев, Венцислав Вангелов, Иван Илиев и Атанас Стражаков отишли на проверка в дома на  Върсаминов по подозрение, че държи в дома си и в колата си наркотиците. Правили оглед на автомобила му, а приятелката на Костадин тайно снимала как полицаят Васил Барутчиев слага плик с дрога под предната седалка на колата, а другите му колеги го намират.

Версаминов е съселянин на полицейския шеф в Сандански Борис Щурков.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook