Включиха ученици от въгледобивни райони в екологичен проект

09/09/2022 13:36 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Ученици и студенти участват в проект за справедливия енергиен преход. Предложенията на младежите ще бъдат представени на Кръглата маса, модератор на която ще бъде ръководителят на програма „Климат и енергия“ във WWF България Апостол Дянков. Те ще дискутират теми като устойчиви енергийни решения, трудова подкрепа и разнообразяване на местната икономика.

Природозащитната организация WWF гостува в Кюстендил с младежката си програма за иновации Panda Labs – младежи за справедлив преход, която се провежда едновременно в България, Северна Македония, Сърбия и Черна гора. На 13 септември в Кюстендил ще се проведат две събития с фокус върху справедливия енергиен преход и развитието на въглищните райони: Симулация на социално-икономически съвет за младежи и Кръгла маса на тема „Справедлив енергиен преход и зелени решения за въгледобивните региони“, на която са поканени всички заинтересовани страни.

Panda Labs се концентрира върху активната работа с млади хора от регионите на въгледобив чрез провеждане на поредица от обучения, хакатони, мрежови събития и регионални срещи. 100 гимназисти и 50 студенти от всяка страна ще бъдат обучени да разработват устойчиви, иновативни бизнес и социални решения и зелени старт-ъпи в местните общности. Основната цел на WWF България и неговите партньори от WWF Сърбия, ECO-TEAM Черна гора, Junior Achievement България и Junior Achievement Македония е да се положат основите на едно отговорно бъдеще в регионите, където това е най-належащо.

Този път младежите ще имат възможност да влязат в ролята на участници в симулация на Социално-икономически съвет и ще бъдат гости на кръгла маса с представители на местната власт, бизнеса и неправителствения сектор. Младежите ще получат насоки за съставяне на становища и предложения към заинтересованите страни по теми, залегнали в Териториалните планове за справедлив преход във въгледобивните райони.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook