Владиката посочи къде да се строи храм в Благоевград

05/08/2020 13:59 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Неврокопският митрополит Серафим посочи къде трябва да се изгради храм на Свети Мина в Благоевград.

На мястото и сега има открито параклисче на светеца. Според владиката Серафим бъдещата църква трябва да е на кооперативния пазар.

Теренът е бил одобрен и нарочен за Дом на Свети Мина още от покойния митрополит Натанаил, каза на среща в Общината днес дядо Серафим.

Мястото вече е благословено. Срещата бе инициирана от кметския екип в Благоевград, тъй като съветниците миналата седмица оспориха на сесия, че на пазара е уместно да се съгради храм.

"За нас решението е обмислено и стабилно и би удовлетворило нуждите за един нов храм в по-централната зона на града. Не би трябвало да е само един, нужни е да се изградят още, но за сега държа да се разреши въпроса за този, за който толкова време се водят разговори и подготовки и все не се стига до едно спокойно започване на работа. Така че нашето виждане, което споделят голяма част от православните християни в Благоевград, е православният храм да бъде точно на това място. Готов съм и на последващи срещи, за своевременно решение, ако има нужда, но честно казано не намирам обяснение, един въпрос, който трябва да бъде израз на нашето единение, като православни християни, преди всичко, като граждани на Благоевград, защо толкова време намира опозиция и противодействие и не успява да се стигне до едно спокойно решение, за да се започне работа", заяви митрополит Серафим.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook